Moja kuhinja:

Valentinov zajtrk



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jajci
  • malo maščobe za pečenje
  • 1 vanili sladkor
  • 3 dl mleka
  • 6 dag masla
  • 4 dag sladkorja
  • malo rozin
  • malo ruma
  • 1,5 jogurtovega lončka zdroba
  • 2 jajci ki jih skuhamo ( mehko ali trdokuhane )

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2838

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 910

Navodila za pripravo

Mleko zavremo, dodamo sladkor, maslo, vanilijev sladkor in vanj zakuhamo zdrob. Med mešanjem kuhamo 5 minut, nato odstavimo iz ognja.

Posebej stepemo beljake s polovico sladkorja in rumenjake z maslom in drugo polovico sladkorja. Počakamo, da se zdrob ohladi, nato mu narahlo primešamo sneg iz beljakov in dodamo še rumenjake, vanili sladkor ter gladko razmešamo. Zlijemo v pomaščen pekač in potresemo z rozinami namočenimi v rum.

Damo peči v pečico na 180-200 stopinj celzija in zlatorumeno zapečemo.

* Posebej skuhamo dve jajčki ali več. Postrežemo jih na mizo, dodamo spečeni zdrobov narastek, ki ga nadevamo na servirni krožnik. Skuhamo najljubši čaj in zraven ponudimo še opečene kruhke.
Na lepo pripravljeno mizo postavimo še kakšno rožico in s tem zajtrkom presenetimo svojega dragega....!

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev