Valentinov zajtrk
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jajci
- malo maščobe za pečenje
- 1 vanili sladkor
- 3 dl mleka
- 6 dag masla
- 4 dag sladkorja
- malo rozin
- malo ruma
- 1,5 jogurtovega lončka zdroba
- 2 jajci ki jih skuhamo ( mehko ali trdokuhane )
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2838 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 910 |
Navodila za pripravo
Mleko zavremo, dodamo sladkor, maslo, vanilijev sladkor in vanj zakuhamo zdrob. Med mešanjem kuhamo 5 minut, nato odstavimo iz ognja.
Posebej stepemo beljake s polovico sladkorja in rumenjake z maslom in drugo polovico sladkorja. Počakamo, da se zdrob ohladi, nato mu narahlo primešamo sneg iz beljakov in dodamo še rumenjake, vanili sladkor ter gladko razmešamo. Zlijemo v pomaščen pekač in potresemo z rozinami namočenimi v rum.
Damo peči v pečico na 180-200 stopinj celzija in zlatorumeno zapečemo.
* Posebej skuhamo dve jajčki ali več. Postrežemo jih na mizo, dodamo spečeni zdrobov narastek, ki ga nadevamo na servirni krožnik. Skuhamo najljubši čaj in zraven ponudimo še opečene kruhke.
Na lepo pripravljeno mizo postavimo še kakšno rožico in s tem zajtrkom presenetimo svojega dragega....!
Pa dober tek!