Moja kuhinja:

Valentinova krema z brusnicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos jajca
  • 200 g temne čokolade
  • 5 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilna žlica jedilnega škroba
  • 3 jedilna žlica mleka
  • 3 dcl sladke smetane
  • 2 ml vanilejevega izvlečka

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2033

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 611

Navodila za pripravo

Čokoladna dekoracija:
Temno čokolado stopimo na temperaturi, ki ne sme presegati 50 C. Ko dobimo gladko zmes, odstavimo. Vzamemo kovinsko ali marmorno ploščo (ponavadi te nimamo), in nanjo zlijemo čokolado v obliki traku, ki naj bi bil debel cca 3 cm. Ko se toliko strdi, da je še malo mehka, jo prerežemo po dolžini in z lopatico postrgamo s plošče. spodnji del namažemo s tekočo čokolado in jo prilepimo na krožnik.
Za čokoladne skodelice vzamemo kvadratni kos peki papirja, cca 15 x 15 cm. Papir zmečkamo, ga poravnamo in na njega vlijemo cca 1 dcl tekoče čokolade. Razvlečemo jo v krog, vendar mora biti debela vsaj 1 mm, sicer se lomi. Počakamo, da se toliko strdi, da ne teče več, potem jo poveznemo na okoli obrnjen kozarec, naredimo skledico in damo na hladno, da se povsem strdi.
Krema:
Rumenjaka ločimo od beljakov, dodamo sladkor 1 jedilno žlico jedilnega škroba, vanilijo in mleko. Sladko smetano damo kuhati, vanjo zlijemo rumenjake in mešamo dokler ne zavre in se zgosti. Odsatvimo in ohladimo. Iz belakov naredimo trd sneg, ki mu postopoma dodajamo ohlajeno kremo. previdno mešamo, dokler ne zmešamo vse kreme.
Brusnice (lahko vzamemo katerokoli sadje, zmrznjeno ali sveže) zmešamo z ostalim sladkorjem in jedilnim škrobom, zavremo, da se zgosti. Odstavimo in pustimo, da se ohladi, ker sicer se čokoladne skodelice stopijo.
V čokoladne skodelice zlijemo kremo, nanjo pa še brusnice. Postrežemo eno porcijo in dve žlički, tako je romantika na valentinov večer popolna. Poleg postrežemo še sladki muškat.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev