Moja kuhinja:

Valentinove poslastice


Valentinove poslastice
Valentinove poslastice
Valentinove poslastice
Valentinove poslastice

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 5 dcl mleka
  • malo olja
  • 40 dag jedilne čokolade
  • 6 dag gustina (jedilni škrob)
  • 4 žlice sladkorja
  • 20 dag bele čokolade
  • malo ruma po okusu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1815

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 518

Navodila za pripravo

Jedilno čokolado stopimo nad paro, dodamo malenkost olja (nič margarine!). Napihnemo vodne balončke in jih zavežemo. Ko se čokolado malo ohladi, balončke namakamo do polovice, jih postavljamo na pladenj, obložen s peki papirjem, da jih kasneje lepo odluščimo. Postavimo na hladno za 10 minut, da se strdi čokolada in z iglo počasi spuščamo balončke. Ostane nam čokoladna skodelica, ki jo napolnimo s kremo.

Za kremo v 4 dl mleka stopimo belo čokolado. Medtem v skodelici zmešamo ostalo mleko, sladkor in gustin in primešamo vrelemu mleku (kot puding). V ohlajeno zamešamo zmehčano maslo.

Kremo nabrizgamo v skodelice ter poljubno okrasimo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev