Vanilijev puding z jagodičjem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malce rum
- 3 žlice sladkorja
- 1 vanilijev puding
- 10 žlic medu
- sok pol limone
- 5 dcl mleka
- 1 skodelica malin (ali druge vrste jagodičja)
- 1 skodelica robid (ali druge vrste jagodičja)
- 1 vanilijev sladkor bourbon
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3052 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 479 |
Navodila za pripravo
Maline damo v ponev, polijemo s polovico medu in polovico limoninega soka. Prevremo in malce pretlačimo z žlico (deloma), da dobimo malo kašice. Isti postopek ponovimo z robidami.
Vanilijev puding zmešamo z malce mleka, ostalega zavremo. Pudingu dodamo še sladkor in vanilijev sladkor in zakuhamo v vrelo mleko. Kuhamo, da se zgosti, odstavimo in vmešamo malce ruma.
Pripravimo skodelice. Dno zapolnemo z malinami, prelijemo s polovico pudinga (še vročim, če ne, se zgosti in strdi), nato dodamo robidov preliv in preostali puding.
Damo na hladno, da se strdi in postrežemo.
Dober tek!