*VANILIJEVA* ROLADA S ČOKOLADO***
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Bojanka Drnovšek
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 12 dag moke
- 2 dcl mleka
- 0.5 pecilnega praška
- 150 g čokoladne kuverture ali čokolade za kuhanje
- 100 g bele čokolade
- 1 dcl stepene sladke smetane
- ** KREMA**
- 1 vanilijev puding
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3010 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 670 |
Navodila za pripravo
Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo olje, mleko in moko s pecilnem praškom. Zmetlico premešamo in zlijemo v pekač. Pečemo 10-15 minut na 170 stopinj. Toplega v peki papirju zavijemo v rolado in počakamo, da se ohladi.
**KREMA**
Od 2 dcl mleka vzamemo 2-3 žlic in ga prilijemo k pudingovemu prašku in sladkorju. Dobro premešamo ali pretresemo in vlijemo v vrelo mleko. Kuhamo in mešamo pribljižno 5 minut. Razstopimo belo čokolado in jo primešamo hladnemu pudingu, premešamo in dodamo še stepeno sladko smetano. Na pecivo namažemo s kremo, zavijemo v rolado in jo damo za 1 uro počivati, nato jo še oblijemo s čokolado.
DOBER TEK