Moja kuhinja:

Vanilijevo čokoladni biskvit



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 pecilni prašek
  • malo sladkorja v prahu
  • 1 vanili sladkor
  • 180 g sladkorja
  • malo masla za pečenje
  • 200 g moke
  • 50 g kakava
  • malo čokoldadnih koščkov za posip

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2019

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 573

Navodila za pripravo

Najprej namažemo tortni model ali pekač v katerem bomo pekli pecivo in prižgemo pečico na 180 stopinj, ker biskvit ne sme čakati.

Beljake stepemo v sneg, rumenjake pa penasto vmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. V posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo sneg od beljakov in moko ter vsujemo k rumenjakovi masi in narahlo ter na hitro premešamo. Polovico mase prelijemo v drugo posodo.
V ostalo polovico mase primešamo še kakav in kakavovo maso takoj zlijemo v pekač, čez prvo maso priljijemo še drugo vanilijevo polovico in damo peči za 20 do 30 minut na 180 stopinj.

Spečeni biskvit ohladimo in ga razrežemo na 10 delov, ga posujemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s čokoladnimi koščki.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev