Moja kuhinja:

Velikonočna fit potica


Velikonočna fit potica
Velikonočna fit potica
Velikonočna fit potica
Velikonočna fit potica

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 400 g polnozrnate pirine moke
  • 200 g mehke pšenične moke
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 1 kos suhi kvas dr. Oetker
  • 1 čajna žlica soli
  • 5 dcl mleka
  • 70 g kokosove masti (olja)
  • 4 kos rumenjaki
  • 500 g rožičeve moke
  • 300 g suhih fig
  • 1 jedilna žlica začimb za jabolčni zavitek
  • 4 kos beljaki

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4561

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 880

Navodila za pripravo

Najprej pripravimo nadev. Suhe fige namočimo v vroči vodi. Medtem v loncu zavremo 5 dl mleka in dodamo rožičevo moko. Premešamo. Če je presuho, dolijemo (po občutku) še malo mleka ali vode. Rožičeva masa mora biti mazava, vendar ne preredka ali pregosta. Fige narežemo na majhne koščke in jih vmešamo k rožičem. Pustimo, da se ohladi.
Ko je masa ohlajena, začnemo s pripravo testa. V skledi zmešamo pirino in pšenično moko, dodamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in kvas. Kokosovo maščobo stopimo in dodamo 2,5 dcl hladnega mleka in rumenjake ter vse skupaj dodamo suhim sestavinam. Zamesimo testo, ki ga razdelimo na dva dela.
Beljake stepemo v trd sneg in jih postopoma vmešamo v ohlajen nadev.
Testo na tanko razvaljamo in namažemo z nadevom. Zvijemo v potico in damo v pekač. Pokrijemo s krpo in na hladnem (v hladilniku ali shrambi) vzhajamo čez noč ali vsaj 6 ur.
Ko potica vzhaja na dvojno velikost, jo damo v hladno pečico, ki jo vklopimo na 180 stopinj C. Pečemo 1 uro oziroma dokler ni pečeno.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev