Moja kuhinja:

velikonočna potica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 4 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec cimet
  • 1 kos vanilijev sladkor
  • 2,5 dag kvasa
  • 50 dag moke
  • 10 dag margarine
  • 1,5 dcl mleka
  • 2 kos rumenjaka
  • 8 dag sladkorja
  • 1 jedilna žlica ruma
  • 35 dag mletih orehov
  • 2 kos beljak

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3094

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 651

Navodila za pripravo

Iz kvasa,žličke sladkorja,žlice moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec.damo ga na toplo.Vzhajanega dodamo topli moki.Posebej raztopimo margarino,dodamo mleko ,sladkor rumenjake sol ,rum in vse primešamo k moki.Naredimo gladko testo in ga postavimo ,da vzhaja.Medtem naredimo maso za nadev. Mleko ,margarino in polovico sladkorja zavremo in z njim poparimo orehe prav tako dodamo med,vanilij cimet,rum.Iz beljaka naredimo trd sneg in ga nato dodamo orehom,vse premešamo na rahlo.Vzhajano testo zvaljamo na cm debelo,namažemo z nadevom in lepo zvijemo.Damo v pekač pokrijemo in pustimo,da vse še enkrat vzhaja.Pečico segrejemo na 180 stopinj.Po testu naredimo nekaj zarez ,premažemo s rumenjakom in damo pečt za ca 1 uro.Pa dober tek





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev