velikonočna potica
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Miljana Poročnik
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 4 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 ščepec cimet
- 1 kos vanilijev sladkor
- 2,5 dag kvasa
- 50 dag moke
- 10 dag margarine
- 1,5 dcl mleka
- 2 kos rumenjaka
- 8 dag sladkorja
- 1 jedilna žlica ruma
- 35 dag mletih orehov
- 2 kos beljak
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3696 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 843 |
Navodila za pripravo
Iz kvasa,žličke sladkorja,žlice moke in 0,5 dl mleka naredimo kvasec.damo ga na toplo.Vzhajanega dodamo topli moki.Posebej raztopimo margarino,dodamo mleko ,sladkor rumenjake sol ,rum in vse primešamo k moki.Naredimo gladko testo in ga postavimo ,da vzhaja.Medtem naredimo maso za nadev. Mleko ,margarino in polovico sladkorja zavremo in z njim poparimo orehe prav tako dodamo med,vanilij cimet,rum.Iz beljaka naredimo trd sneg in ga nato dodamo orehom,vse premešamo na rahlo.Vzhajano testo zvaljamo na cm debelo,namažemo z nadevom in lepo zvijemo.Damo v pekač pokrijemo in pustimo,da vse še enkrat vzhaja.Pečico segrejemo na 180 stopinj.Po testu naredimo nekaj zarez ,premažemo s rumenjakom in damo pečt za ca 1 uro.Pa dober tek