Moja kuhinja:

Velikonočni piškoti



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 5 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 2 jajci
  • malo sladkorja v prahu
  • 100 g ržene moke
  • 450 g bele pšenične moke
  • 150 g medu
  • 2 žlički vanilijevega ekstrata
  • nekaj barv za barvanje piškotov ali različna barvila za glazuro

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5879

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 715

Navodila za pripravo

1. V skledo damo jajci, vanilijev ekstrakt, med in sol ter vse skupaj dobro zmešamo. Na koncu dodamo še obe vrsti moke. Testo oblikujemo v kepo in zavijemo v prozorno živilsko folijo ter postavimo v hladilnik za 30 minut.

2. Pečico segrejemo na 180 °C. Testo razvaljamo in oblikujemo piščančke z rožicami z modelčki. Na pekač položimo papir za peko in nanj razporedimo izrezano testo. Pekač potisnemo v pečico in jih pečemo 10 minut, da se zlatorumeno zapečejo. Nato jih vzamemo iz pekača in dobro ohladimo.

3. Medtem, ko se keksi pečejo, lahko zamešamo glazuro ali pa si pripravimo le barve za barvanje piškotov.

4. Ohlajene piškotke svobodno oblikujemo. Otroci se bodo zelo razveselili, če bodo lahko piščančke sami okrasili z barvami za barvanje keksev. Rožice lahko posujemo s sladkorjem v prahu, ali pa se še bolj poigramo in jih pobarvamo živahno, kot barvamo pirhe.

Domišljija je vaša, naj zaživi...

Pa dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev