VENČKI Z MANDELJI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: ANITA ŠPILAK
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos jajc
- 1 dcl mleka
- 10 dag sladkorja
- 10 dag masla
- 35 dag moke
- 1 ščepec cimeta
- 1 dag pecilnega praška
- 5 dag mandelji
- 1 kos naribano lupino limone
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2688 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 851 |
Navodila za pripravo
Stepite 2 jajci in beljak ,sladkor,cimet, naribano limonino lupino in stopljeno maslo.Primešajte moko s pecilnim praškom in počasi prilijte mleko.Zgnetite testo.Testo razdelite na manjše kose,od vsakega oblikujte tri svaljke in jih spletite v kito in oblikujte venček.Venčke položite na pekač, namažite jih z razžvrkljanim rumenjakom in jih posipajte z mandeljni narezanimi na palčke.Pecite od 25-30 minut pri 160-170*C.