Moja kuhinja:

Višnjeva pita



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 limona (lupinica)
  • 2 jajci
  • 13 dag masla
  • 8 dag sladkorja
  • 30 dag moke
  • 1 vanilin za testo + 1 za nadev
  • pol vrečke suhega kvasa
  • malo marmelade za premaz
  • 40 dag izkoščičenih višenj
  • malo sladkorja za nadev

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7664

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 738

Navodila za pripravo

Iz masla, moke, sladkorja, jajc, kvasa, vanilina in limonine lupinice zgnetemo krhko testo in ga za pol ure damo v hladilnik. Medtem izkoščičimo višnje in jih operemo. Primešamo jim sladkor in vanilin.

2/3 testa razvaljamo in ga položimo v pekač. Preostalo 1/3 testa razvaljamo in narežemo na trakove. Po testu na debelo namažemo marmelado in posujemo z višnjami. Po vrhu naredimo mrežo iz razrezanih trakov.

Pito pečemo 45 minut na 180 stopinj.

Dober tek!

Vir recepta: Kulinarična Slovenija





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev