Višnjeva pita
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 limona (lupinica)
- 2 jajci
- 13 dag masla
- 8 dag sladkorja
- 30 dag moke
- 1 vanilin za testo + 1 za nadev
- pol vrečke suhega kvasa
- malo marmelade za premaz
- 40 dag izkoščičenih višenj
- malo sladkorja za nadev
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 7664 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 738 |
Navodila za pripravo
Iz masla, moke, sladkorja, jajc, kvasa, vanilina in limonine lupinice zgnetemo krhko testo in ga za pol ure damo v hladilnik. Medtem izkoščičimo višnje in jih operemo. Primešamo jim sladkor in vanilin.
2/3 testa razvaljamo in ga položimo v pekač. Preostalo 1/3 testa razvaljamo in narežemo na trakove. Po testu na debelo namažemo marmelado in posujemo z višnjami. Po vrhu naredimo mrežo iz razrezanih trakov.
Pito pečemo 45 minut na 180 stopinj.
Dober tek!
Vir recepta: Kulinarična Slovenija