Moja kuhinja:

Višnjeva torta


Višnjeva torta
Višnjeva torta
Višnjeva torta
Višnjeva torta

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g temne čokolade
  • 10 kos jajc
  • 15 jedilna žlica sladkorja
  • 5 dcl mleka
  • 2 jedilna žlica olja
  • 10 jedilna žlica mehke moke
  • 10 dcl sladke smetane
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • 2 jedilna žlica kakava v prahu
  • 1 jedilna žlica kokosove masti
  • 1 kos kozarec vloženih višenj
  • 1 dcl ruma

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2262

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 565

Navodila za pripravo

Biskvit:
Pečico vklopimo na 180 C. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v trd sneg, dodamo sladkor in stepamo, dokler sneg ne naraste in postane še bolj trd. Dodamo rumenjake in premešamo. Kakavu v prahu primešamo olje in zmešamo v gladko zmes, ki mora biti gosta kot puding. Tako pripravljen kakav primešamo snegu in premešamo, da je testo enakomerno premešano. Moko s pecilnim praškom presejemo v sneg in pazljivo premešamo z metlico, od spodaj navzgor, da sneg ne pade skupaj. Pretresemo v namaščen in pomokan pekač ali obložen s peki papirjem. Pečemo 40 min oziroma, ko zaboden zobotrebec izvlečemo čist. Prvih 25 min nikakor ne smemo odpirati pečice. Pustimo, da se ohladi.

Krema:
300 g temne čokolade stopimo (najlažje v mikrovalovki - 1 min). Sladko smetano stepemo in ji primešamo ohlajeno temno čokolado, sladkamo po želji. Lahko uporabljamo pravo ali rastlinsko smetano,je pa z rastlinsko smetano bistveno manj problemov, ker je bolj kompaktna. 6 žlic kreme damo na stran za tortni premaz. Višnje odcedimo in jih primešamo kremi. ne mešamo z mešalcem, ker se višnje raztrgajo. S sokom lahko navlažimo biskvit. Počakamo, da se krema strdi, če je pretrda, primešamo malo tekoče smetane.

Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo, tako da dobimo tri plasti. Še pred polnenjem s kremo biskvit po potrebi oblikujemo. Prvo plast najprej navlažimo z mlekom zmešanim z rumom, lahko pa tudi z sladkano vodo ali višnjevim sokom. Premažemo s kremo in tako nadaljujemo do konca. Navlažimo tudi vrhnjo plast in premažemo torto z vseh strani s kremo in damo v hladilnik za eno uro, da se krema strdi.

Ostalo temno čokolado stopimo skupaj z kokosovo mastjo, temperatura mora biti nizka, da ne zavre. Prelijemo s čokoladno glazuro in pustimo, da se ohladi. Naprej okrašujemo po osebnem navdihu in sposobnostih. Nekaj idej je na slikah, več pa si lahko ogledate na:

www.wix.com/torteunikatne/torte





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev