Moja kuhinja:

Višnjeva torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica sladkorja
  • 3,5 jedilna žlica moke
  • 1 kos jajce
  • 2 jedilna žlica mrzle vode
  • 8 g pecilnega praška
  • 1 višnjev kompot
  • 2 vanilijevega pudinga
  • 3 sladke smetane
  • 3 kos lističev želatine
  • 2 kos kremfiksa
  • 1 skodelica višnjeve marmelade

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1986

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 544

Navodila za pripravo

Testo:
Jajce ločimo rumenjake posebej, beljake posebej. Zraven rumenjakov damo sladkor in penasto zmešamo. Dodamo mrzlo vodo in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Na koncu pa rahlo vmešamo iz beljakov narejen sneg. Damo va naprej ogreto pečico na 200°C za 20 - 30 min.

Polnilo:
Kompot odcedimo v posodo in če ni dovolj vode dodamo vodo mora biti 500ml. Posodico damo segrevat in med tem po navodilih vmešamo prašek za vanilijev puding in kuhamo dokler se ne zgosti, dobili boste žele. Damo v drugo skledo in hladimo ko je še mlačno vmešamo želatino. iz dveh sladkih smetan, ki smo jim dodali kremfiks dobro zmiksamo in dodamo v smetano ohlajen puding.
Testo prerežemo napol damo zgornji del testa v model nanj damo polovico polnila nanj potresemo višnje in drugi del polnila in testo. Pokrijemo z prozorno folijo in damo v hladilnik za čez noč ali pa v zmrzovalnik za 2 ure.

Torto vzamemo iz modela povrhu premažemo z marmelado in prekrijemo s tičino maso.
Lahko pa okrasimo samo z smetano po želji.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev