Moja kuhinja:

Višnjeva torta



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 8 jajc
  • 24 dag moke
  • 24 dag sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 višnjev kompot
  • 1 vaniljev puding
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 višnjeva marmelada
  • 1 jedilna čokolada
  • 3 dcl višnjevega žganja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2570

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 569

Navodila za pripravo

Testo:
Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov naredimo sneg in mu dodamo sladkor. V posodi penasto vmešamo rumenjake, jim dodamo sneg in s kuhalnico vtepemo še moko, kateri smo dodali pecilni prašek.
Dno pekača prekrijemo s papirjem za peko in vanj zlijemo testo. Testo lepo poravnamo in ga damo v ogreto pečico. Pečemo 15 minut na temperaturi 180°C, nato testo prekrijemo s folijo, da se ne začne žgati in pečemo še 15 minut na 200° C. Ko je testo pečeno, ga ohladimo, 2x prerežemo in počakamo, da se ohladi tudi od znotraj.

Nadev:
Vzamemo kozarec izkoščičenih višenj in jih odcedimo. Višnjevo tekočino zlijemo v lonec in ga postavimo na štedilnik. Vaniljev puding zmešamo z malo vode in 2 žlicama sladkorja, nato pa v višnjevi tekočini skuhamo puding. med kuhanjem puding dobro mešamo. Nato ga ohladimo, mu dodamo 2 žlici višnjeve marmelade in ga zmiksamo, da ne nastanejo grudice. Smetano stepemo in ji dodamo malo sladkorja (po okusu). K pudingu stresemo višnje in 2/3 stepene smetane. Vse skupaj dobro premešamo.
Na pladenj položimo eno plast testa, ga namažemo z višnjevo marmelado, nato pa še s polovico kreme. Nanjo položimo drugo plast testa, ga prav tako namažemo z marmelado in s preostalo kremo. Nato torto prekrijemo še s tretjo plastjo testa. za nekaj časa jo postavimo na hladno, nato pa jo po vrhu in na straneh premažemo s preostalo stepeno smetano. Potresemo jo z naribano čokolado ali pa čokolado stopimo in prelijemo zgornjo plast. Torto lahko po želji okrasimo. Če hočemo, da je torta bolj sočna, lahko plasti testa polijemo z višnjevim žganjem.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev