Moja kuhinja:

Zdrobov narastek



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • sol
  • 1 vanilijev sladkor
  • 100 g sladkorja
  • 50 g margarine
  • 500 ml mleka
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 4 drobna jajca

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4839

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857

Navodila za pripravo

V mleko dodamo margarino, solimo in vse skupaj zavremo. Ko vre, z metlico vmešamo zdrob in kuhamo še 2 minuti, da se dobro zgosti. Odstavimo in ohladimo. Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem in jih dodamo ohlajeni masi. Vmešamo še sneg in vlijemo v pekač. Pečemo cca 40 minut na 180 stopinj. Narastek narežemo in prelijemo s poljubnim sadnim prelivom. Če spečete narastek brez sladkorja, se lahko uporabi kot odlična priloga h golažu. Pa dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev