Zdrobov narastek
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- sol
- 1 vanilijev sladkor
- 100 g sladkorja
- 50 g margarine
- 500 ml mleka
- 100 g pšeničnega zdroba
- 4 drobna jajca
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4839 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857 |
Navodila za pripravo
V mleko dodamo margarino, solimo in vse skupaj zavremo. Ko vre, z metlico vmešamo zdrob in kuhamo še 2 minuti, da se dobro zgosti. Odstavimo in ohladimo. Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem in jih dodamo ohlajeni masi. Vmešamo še sneg in vlijemo v pekač. Pečemo cca 40 minut na 180 stopinj. Narastek narežemo in prelijemo s poljubnim sadnim prelivom. Če spečete narastek brez sladkorja, se lahko uporabi kot odlična priloga h golažu. Pa dober tek!