Moja kuhinja:

Zdrobovi štruklji



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: sladica

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos jajce
  • 1,75 dcl VODE
  • 6 dcl mleka
  • 2 jedilna žlica olja
  • 30 g gladke moke
  • 5 dag pšeničnega zdroba
  • 5 dag surovega masla
  • 2 jedilna žlica naribanega parmezana
  • 1 sol,
  • 1 moka za delovno površino
  • 1 aljuminijska folja in olje za premaz
  • 1 maslo in drobtine za postrežbo

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5979

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 627

Navodila za pripravo

Te slastne štruklje lahko naredite sladke, z dodanim sladkorjem ter prelijete z medom, ali pa slane ter dodate parmezan v navedeni količini, po želji pa še drobnjak, petršilj in krebuljico. Slani štruklji so tudi izvrstna priloga ali kot prikuha v juhi.
TESTO:
1. Na delovno površino presejam moko in v sredini naredim jamico. Vanjo vlijem olje, del pripravljene mlačne vode, jajce in sol. Sestavine dobro premešam, nato pa z naoljenimi netem v gladko testo.
Po potrebi med gnetenjem dodate vodo.
Gnetem, da testo postane gladko in voljno. Oblikujem ga v kepo, položim na naoljen krožnik, površino testa tudi premažem z oljem, pokrijem s foljo in dam počivat na sobni temperaturi za 30 minut.
2. Spočito testo razvaljam na delovni površini, ga z rokami razvlečem in prerežem, dobim dva pravokotnika. Debele robove odrežem.
NADEV:
1. V posodi zavrem mleko in maslo,
( za sladke štruklje mleko sladkam, za slane dodam malo soli) in vanj med mešanjem stresem pšenični zdrob. Ko ponovno zavre ga še nekaj časa kuham, kuhan zdrob malo ohladim.
2. Beljak ločim od rumenjaka. Beljak stepem v trd sneg. V delno ohlajen zdrob vmešam rumenjak, nato še stepen beljak.
( za slane štruklje vmešam še parmezan v navedeni količini, po okusu solim, dodam tudi zelišča).
Razvlečeno testo namažem z zdrobovim nadevom in zavijem v štrukelj.
3. Dva kosa aljuminijaste folje premažem z oljem. Štruklja tesno zavijem v foljo. Kuham ju 25 munut v vreli vodi na zmernem ognju.
Kuhane štruklje poberem iz vode, počakam 5 minut, preden jih odvijem.
4. Razrežem, pokapam z medom.
Po želji tudi z drobtinami.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev