zelena rulada po moje
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Natalija Stanko Henzlin
Vrsta jedi: sladica
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 jajca
- 125 g moke
- 1 ščepec soli
- 2 rumenjaka
- 60 g sladkorja
- 100 g jedilne čokolade
- 1 zavitek vanilin sladkorja
- 1/2 čajna žlica pecilnega praška
- 1 sladko smetano
- 1/2 čajne žličke zelene barve v prahu
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2202 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 629 |
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 180m stop. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake in sol stepemo v čvrst sneg. Vseh 6 rumenjakov , sladkor in vanilin sladkor penasto stepemo. Zmešamo moko in pecilni prašek ter ju presejemo na rumenjakovo peno. Dodamo sneg in še nežno zmešamo. Na koncu damo pol čajne žličke zelene barve v prahu. Maso damo v pekač in pečemo pribl. 10 min. Biskvit prevernemo na vlažno kuhinjsko krpo zavijemo in ohladimo. Ohlajeno namažemo z sladko smeteno, v katero smo zmešali raztopljeno čokolado. Po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!