Moja kuhinja:

Brezglutenska solata s paprikami na prefinjen način

brez glutena



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testenine:

  • malo soli
  • 1 žlička olja
  • 100 g koruznih špagetov

Omaka:

  • 1/2 dl belega in rdečega vina
  • 1 zelena paprika
  • malo timijana, origana, majerona in rožmarina
  • 1 jajčevec
  • 1 rdeča paprika
  • 1/2 čebule
  • malo olja
  • 200 g mletega me
  • malo soli
  • 1 rumena paprika

Preliv:

  • po okusu malo sojine smetane z lešniki brez glutena za kuhanje

Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 paradižnik in svežo baziliko za okras
  • nekaj opranih listov zelene solate in radiča

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3008

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1081

Omaka:

Najprej pripravimo omako.
Čebulo drobno nasekljamo, dodamo olje in sol in vse skupaj pražimo toliko časa, da čebula zastekleni. Potem dodamo mleto meso, jajčevec, 1/2 rdeče, bele in rumene paprike. Dušimo 10 minut, prilijemo belo in rdeče vino. Dodamo timijan, origano, majeron in rožmarin. Vse skupaj dušimo še 15 minut, nato odstavimo od ognja.

Testenine:

V posebni ponvici skuhamo koruzne pšagete. Počakamo, da voda zavre, jo solimo in potem dodamo nalomljene špagete. Pri kuhanju koruznih špagetov velja previdnost, saj so malce trši, zato sama dam v vrelo vodo vedno žličko olja in špagete mešam toliko časa, da niso v grudicah.
Dobro je, da preberete navodila za kunje špagetov.
Kuhane špagete oplaknemo z mrzlo vodo in precedimo.
Vanje premešamo omako in z z nadevom napolnimo paprike, ki so nam ostale.
Zato sama pred uporabo paprike zrežem tako, kot vem, da jih bom lahko kasneje še uporabila.

Nadev:

Na servirni krožnik naložimo nekaj listov zelene solate in radiča. Nanj položimo napolnjene paprike s testeninami in zelenjavnim nadevom.Čeznje pa prelijemo sojino smetano z lešniki brez glutena za kuhanje.

Okrasimo s paradižnikom in baziliko in ponudimo.

Chefov nasvet:

Res prihaja jesen. Enim prinaša radost in srečo. Drugim jesen spreminja življenje. Meni je ta jesen prinesla nov način življenja.

Počasi se privajam na novo hrano, pestre jedilnike brez glutenske hrane in se bodrim, da nisem edina. Pa vendar me včasih zagrabi panika.

Saj srčno rada kuham in ustvarjam nove jedi. Za določene jedi, si bom morala najti preizkuševalca hrane; še sreča, da kuham tako dolgo, da mi ni treba okusiti vsega, ker vem kakšen je približno okus. Pa vendar je grenka preizkušnja.. Če je kdo v podobni stiski naj ve, da ni edini... Moji recepti bodo še naprej prihajali in pomagali meni podobnim, ki se jim je v trenutku porušil svet.

Morda bomo čez čas spoznali, da je bilo prav to naše poslanstvo.
Do takrat pa naj nas grejejo okusi in spomini na vse to, kar smo si nekoč lahko privoščili...
Še bo lepo! Uživajte v tem, kar nam življenje ponuja, najbolje!

Pa dober tek!

brez glutena




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev