Brezglutenska solata s paprikami na prefinjen način
brez glutena
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 2
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Testenine:
- malo soli
- 1 žlička olja
- 100 g koruznih špagetov
Omaka:
- 1/2 dl belega in rdečega vina
- 1 zelena paprika
- malo timijana, origana, majerona in rožmarina
- 1 jajčevec
- 1 rdeča paprika
- 1/2 čebule
- malo olja
- 200 g mletega me
- malo soli
- 1 rumena paprika
Preliv:
- po okusu malo sojine smetane z lešniki brez glutena za kuhanje
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 paradižnik in svežo baziliko za okras
- nekaj opranih listov zelene solate in radiča
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3008 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1081 |
Omaka:
Najprej pripravimo omako.
Čebulo drobno nasekljamo, dodamo olje in sol in vse skupaj pražimo toliko časa, da čebula zastekleni. Potem dodamo mleto meso, jajčevec, 1/2 rdeče, bele in rumene paprike. Dušimo 10 minut, prilijemo belo in rdeče vino. Dodamo timijan, origano, majeron in rožmarin. Vse skupaj dušimo še 15 minut, nato odstavimo od ognja.
Testenine:
V posebni ponvici skuhamo koruzne pšagete. Počakamo, da voda zavre, jo solimo in potem dodamo nalomljene špagete. Pri kuhanju koruznih špagetov velja previdnost, saj so malce trši, zato sama dam v vrelo vodo vedno žličko olja in špagete mešam toliko časa, da niso v grudicah.
Dobro je, da preberete navodila za kunje špagetov.
Kuhane špagete oplaknemo z mrzlo vodo in precedimo.
Vanje premešamo omako in z z nadevom napolnimo paprike, ki so nam ostale.
Zato sama pred uporabo paprike zrežem tako, kot vem, da jih bom lahko kasneje še uporabila.
Nadev:
Na servirni krožnik naložimo nekaj listov zelene solate in radiča. Nanj položimo napolnjene paprike s testeninami in zelenjavnim nadevom.Čeznje pa prelijemo sojino smetano z lešniki brez glutena za kuhanje.
Okrasimo s paradižnikom in baziliko in ponudimo.
Chefov nasvet:
Res prihaja jesen. Enim prinaša radost in srečo. Drugim jesen spreminja življenje. Meni je ta jesen prinesla nov način življenja.
Počasi se privajam na novo hrano, pestre jedilnike brez glutenske hrane in se bodrim, da nisem edina. Pa vendar me včasih zagrabi panika.
Saj srčno rada kuham in ustvarjam nove jedi. Za določene jedi, si bom morala najti preizkuševalca hrane; še sreča, da kuham tako dolgo, da mi ni treba okusiti vsega, ker vem kakšen je približno okus. Pa vendar je grenka preizkušnja.. Če je kdo v podobni stiski naj ve, da ni edini... Moji recepti bodo še naprej prihajali in pomagali meni podobnim, ki se jim je v trenutku porušil svet.
Morda bomo čez čas spoznali, da je bilo prav to naše poslanstvo.
Do takrat pa naj nas grejejo okusi in spomini na vse to, kar smo si nekoč lahko privoščili...
Še bo lepo! Uživajte v tem, kar nam življenje ponuja, najbolje!
Pa dober tek!