Moja kuhinja:

Hobotnica v solati



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 2

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 200 g hobotnice
  • nekaj oliv
  • malo olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • malo nasekljanega peteršilja
  • nekaj zrnc granatnega jabolka
  • 1/2 dl belega vina
  • po želji malo soli po okusu ( drugače hobotnice ne solimo )
  • 1 limona
  • 1 pest radiča
  • nekaj jušne zelenjave ( 1 paradižnik, malo svežega peteršilja, 1 čebulo, 1 strok česna, malo pora, zelene.. )
  • 1 jušno kocko

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5690

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 585

Navodila za pripravo

Hobotnico odtalimo in jo damo kuhati v vodo z jušno zelenjavo in mesno kocko. Kuhamo jo okoli 1 ure, da je povsem mehka.

Kuhano hobotnico ohladimo in prelijemo z belim vinom, limoninim sokom, potem pa jo narežemo na manjše kolobarje.

Na desertni krožnik nadevamo očiščen in opran radič narezan na trakce, dodamo narezano hobotnico, prelijemo olivno olje, nasekljan česen, peteršilj. Dodamo še nekaj oliv, vse skupaj pokapljamo še z limoninim sokom, po želji na koncu malo solimo in nazadnje dodamo še nekaj zrnc granatnega jabolka in okrasimo z limono.

Pa dober tek!

granatno jabolko , hobotnica




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev