*JAGODNI SRČKI*
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Bojanka Drnovšek
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 pecilni prašek
- 50 dag moke
- 20 dag sladkorja
- 12 dag masla
- 1 dcl kisle smetane
- 1 jajce
- 10 dag bele čokolade
- 1 vanilij sladkor
- * jagodna marmelada
- *ZA OBLIV*
- * jagodna aroma
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2393 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 770 |
Navodila za pripravo
Vse sestavine zamesimo v gladko testo. Počiva naj 15 minut.
Testo razvaljamo in oblikujemo v srčke. Pečemo 10 minut na 180°C
Jagodno marmelado segrejemo z žlico vode.
Spodnje strani namažemo z marmelado in piškote stisnemo skupaj.
Počakamo, da se marmelada strdi.
Čokolado stopimo in ji dodamo nekaj kapljic jagodne arome.
Polovico piškota pomočimo v čokolado in jih polagamo na rešetke, da se čokolada strdi.
Piškoti so slastni in zelo mehki.
**DOBER TEK**