Kmečka solata
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- zelena solata
- malo ribanega sira
- nekaj rezin domačega zašinjka, suhe salame ipd.
- žlička gorčice (še boljše - pol žličke dijonske gorčice)
- olje, balzamični kis, sol
- malo sesekljanega česna
- nekaj rezin domačega ajdovega kruha z orehi
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2836 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 831 |
Navodila za pripravo
Solato operemo in očistimo (meni je super, če je narezana na trakove). Rezine salame popečemo v ponvi (ne dodajamo maščobe, ker se le-ta stopi in je je dovolj) z obeh strani, da je hrustljava. Lahko začinimo s provansalsko začimbno mešanico ali mediteransko. Zraven lahko popečeno sesekljan česen ali pa v solato dodamo svežega. Na zeleno solato stresemo popečene rezine salame, česen, riban sir in vse skupaj premešamo z oljem, kisom, soljo in gorčico ter zraven ponudimo domač ajdov kruh z orehi.
Dober tek!