Moja kuhinja:

Kmečka solata



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • zelena solata
  • malo ribanega sira
  • nekaj rezin domačega zašinjka, suhe salame ipd.
  • žlička gorčice (še boljše - pol žličke dijonske gorčice)
  • olje, balzamični kis, sol
  • malo sesekljanega česna
  • nekaj rezin domačega ajdovega kruha z orehi

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2836

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 831

Navodila za pripravo

Solato operemo in očistimo (meni je super, če je narezana na trakove). Rezine salame popečemo v ponvi (ne dodajamo maščobe, ker se le-ta stopi in je je dovolj) z obeh strani, da je hrustljava. Lahko začinimo s provansalsko začimbno mešanico ali mediteransko. Zraven lahko popečeno sesekljan česen ali pa v solato dodamo svežega. Na zeleno solato stresemo popečene rezine salame, česen, riban sir in vse skupaj premešamo z oljem, kisom, soljo in gorčico ter zraven ponudimo domač ajdov kruh z orehi.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev