Moja kuhinja:

Kumaričina solata s krompirjem, olivnim oljem in česnom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • ščepec soli in popra
  • 1-2 stroka česna
  • 1-2 krompirja
  • 2-3 žlice jabolčnega kisa
  • 1 kumara
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2736

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 621

Navodila za pripravo

Več moji recepto najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Za tiste, ki se prvič soočate z kuhanjem krompirja, vam zna kakšen nasvet priti prav. Tako da začnite z pranjem krompirja. Dobro oprane krompirje, nato položite v posodo in jih zalijte s toliko vode, da bo ves krompir pokrit. Vodi nato dodajte ščepec soli, ki bo pripomogel, da krompirjeva lupina ne bo preveč pokala. Vse nato položite na štedilnik, na največjo vročino in počakajte da voda začne vreti. Ko voda zavre, temperaturo plošče zmanjšajte na najmanjšo možno in pustite krompir kuhati še dobre pol ure. Posoda naj bo bolj ali manj pokrita, saj bo tako manj vode izhlapelo. Če voda slučajno preveč izhlapi, jo dolijte ( čimbolj vročo ), da bo ves krompir pokrit. Ali je krompir kuhan preverite tako da zapičite vilice v enega izmed njih, in če vilica lepo zdrsi skozi, potem je krompir gotovo že kuhan.


Kumaro operemo in po želji olupimo. Narežemo jo na kolobarje. Prav tako na kolobarje narežemo skuhan in ohlajen krompir. Vsemu skupaj dodamo še vse preostale sestavine in dobro premešamo.

Pri kumarah moramo paziti da jo lupimo od manjše pikice proti večji, zato da ne bo grenka. Prav tako odrežemo kakšen centimeter tam kjer je bila kumara odtrgana (večja pika), ker zna biti tam grenka, da nam ne bo pokvarila celotne jedi.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev