Moja kuhinja:

Mešana solata s pinjolami, piščancem in pečenim krompirčkom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 rdeča paprika
  • 6 srednje velikih krompirjev
  • 6 manjših paradižnikov
  • 3-4 srednje veliki piščančji zrezki
  • 100 g pinjol
  • 100 g feta sira
  • 1 zelena solata
  • 2 žlici kisle smetane za polivko
  • 1 zravnana žlica majoneze za polivko
  • 5-6 večjih lističev bazilike za polivko
  • 1-2 žlici jabolčnega kisa za polivko
  • ščepec sladkorja, soli, popra za polivko
  • ščepec soli, popra, peteršilja za pečen krompir
  • 2-3 stroki česna za pečen krompir

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2914

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 815

Navodila za pripravo

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na manjše koščke narežemo olupljene krompirje. Česen stisnemo v pašteto in mu dodamo peteršilj, olje, sol in poper, ter z vsem tem dobro premažemo krompirček, ter ga položimo v pekač obložen s peki papirjem in nato v pečico za približno pol ure.
Meso prav tako natremo z peteršiljem, soljo in poprom in ga pustimo počivati, ter medtem pripravimo stale sestavine.
Vzamemo tri posode ( za vsako osebo eno ) in v njih enakomerno natrgamo oprano zeleno solato, narežemo v vsako 2 paradižnika, in v vsako tretjino paprike. Na kocke narežemo še sir, ki ste si ga izbrali in ga razdelimo na tri dele, ter v vsako posodo stresemo tretjino.
V ponvi segrejemo olje in vanj stresemo pinjole, in jih ob rednem mešanju malce popražimo, saj bodo imele tako veliko boljši okus. Popečene pinjole nato stresemo v posodo obloženo s papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno maščobo. Ko so pinjole odcejene jih v vsako posodo stresemo tretjino.
Nadaljujemo s peko mesa in sicer v ponev zlijemo malce olja in zrezke počasi pečemo na srednji temperaturi. Med peko jih redno obračamo. Pečemo jih kakšnih 10 minut.
Medtem pripravimo še polivko iz kisle smetane s svežo baziliko (narežemo jo na drobno), pri kateri vse sestavine za polivko le dobro premešamo.
Ko je krompir pečen, ga pustimo 5 minut da se malce ohladi. Medtem pa zrezke narežemo in prav tako razporedimo med tri posode. Na koncu dodamo v posode še pinjole, krompirček in vse skupaj prelijemo z polivko, ter dobro premešamo.
Solata je zaradi vseh teh sestavin primerna tudi kot samostojna jed.

DOBER TEK





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev