Mešana solata s pinjolami, piščancem in pečenim krompirčkom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 rdeča paprika
- 6 srednje velikih krompirjev
- 6 manjših paradižnikov
- 3-4 srednje veliki piščančji zrezki
- 100 g pinjol
- 100 g feta sira
- 1 zelena solata
- 2 žlici kisle smetane za polivko
- 1 zravnana žlica majoneze za polivko
- 5-6 večjih lističev bazilike za polivko
- 1-2 žlici jabolčnega kisa za polivko
- ščepec sladkorja, soli, popra za polivko
- ščepec soli, popra, peteršilja za pečen krompir
- 2-3 stroki česna za pečen krompir
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2914 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 815 |
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na manjše koščke narežemo olupljene krompirje. Česen stisnemo v pašteto in mu dodamo peteršilj, olje, sol in poper, ter z vsem tem dobro premažemo krompirček, ter ga položimo v pekač obložen s peki papirjem in nato v pečico za približno pol ure.
Meso prav tako natremo z peteršiljem, soljo in poprom in ga pustimo počivati, ter medtem pripravimo stale sestavine.
Vzamemo tri posode ( za vsako osebo eno ) in v njih enakomerno natrgamo oprano zeleno solato, narežemo v vsako 2 paradižnika, in v vsako tretjino paprike. Na kocke narežemo še sir, ki ste si ga izbrali in ga razdelimo na tri dele, ter v vsako posodo stresemo tretjino.
V ponvi segrejemo olje in vanj stresemo pinjole, in jih ob rednem mešanju malce popražimo, saj bodo imele tako veliko boljši okus. Popečene pinjole nato stresemo v posodo obloženo s papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno maščobo. Ko so pinjole odcejene jih v vsako posodo stresemo tretjino.
Nadaljujemo s peko mesa in sicer v ponev zlijemo malce olja in zrezke počasi pečemo na srednji temperaturi. Med peko jih redno obračamo. Pečemo jih kakšnih 10 minut.
Medtem pripravimo še polivko iz kisle smetane s svežo baziliko (narežemo jo na drobno), pri kateri vse sestavine za polivko le dobro premešamo.
Ko je krompir pečen, ga pustimo 5 minut da se malce ohladi. Medtem pa zrezke narežemo in prav tako razporedimo med tri posode. Na koncu dodamo v posode še pinjole, krompirček in vse skupaj prelijemo z polivko, ter dobro premešamo.
Solata je zaradi vseh teh sestavin primerna tudi kot samostojna jed.
DOBER TEK