Morska solata
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 150 g lignjev
- 150 g rakcev
- 1 limona
- malo olja
- malo soli
- 150 g pršuta
- 150 g sira
- malo solatnih listov
- malo oliv
- malo mešanice poprov
- 4 žlice fižola
- 4 žlice koruze
- 2 stroka česna
- malo peteršilja
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3145 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 501 |
Navodila za pripravo
Rakce in lignje na vroči maščobi dobro opečemo, okoli 5 minut.
Na servirni krožnik naložimo rezine pršuta, sira, nekaj
očiščenih solatnih listov, malo nasekljanih oliv in malo celih oliv. Dodamo pečene rakce in lignje, ki jih pokapljamo z limoninim sokom, dodamo še nasekljan česen in peteršilj in malce solimo.
V kot naložimo nekaj fižola, v naslednji kot pa nekaj koruze.
Po vrhu dodamo še malo pršuta in sira in postrežemo kot solato, ki ji lahko dodate še kakšen preliv po vašem okusu ali pustite takšno kot je, samo po sebi - zelo slastna!
Dober tek!