Moja kuhinja:

Morska solata



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 g lignjev
  • 150 g rakcev
  • 1 limona
  • malo olja
  • malo soli
  • 150 g pršuta
  • 150 g sira
  • malo solatnih listov
  • malo oliv
  • malo mešanice poprov
  • 4 žlice fižola
  • 4 žlice koruze
  • 2 stroka česna
  • malo peteršilja

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3145

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 501

Navodila za pripravo

Rakce in lignje na vroči maščobi dobro opečemo, okoli 5 minut.
Na servirni krožnik naložimo rezine pršuta, sira, nekaj
očiščenih solatnih listov, malo nasekljanih oliv in malo celih oliv. Dodamo pečene rakce in lignje, ki jih pokapljamo z limoninim sokom, dodamo še nasekljan česen in peteršilj in malce solimo.
V kot naložimo nekaj fižola, v naslednji kot pa nekaj koruze.
Po vrhu dodamo še malo pršuta in sira in postrežemo kot solato, ki ji lahko dodate še kakšen preliv po vašem okusu ali pustite takšno kot je, samo po sebi - zelo slastna!

Dober tek!

sir , lignji , pršut , rakci , Tina Jan




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev