Paradižnikova solata z indijskimi oreščki in baziliko
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 paradižniki
- 4 žlice vinskega kisa
- 4 žlice česnovega olja
- 40 g indijskih oreščkov
- malo sveže bazilike
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2304 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 730 |
Navodila za pripravo
Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si
Paradižnike narežemo na manjše koščke. Indisjke oreščke prav tako malce narežemo, da dobimo malce večje in malce manjše koščke. Vsemu skupaj dodamo še preostale sestavine in dobro premešamo.
Česnovo olje pripravimo tako, da česen narežemo in namočimo v sončnično olje. Tam ga pustimo kakšen dan, nato pa česen odcedimo, da je olje čisto. Takšno olje nato lahko uporabljamo pri jedi kot nadomestilo česna, kadar se nam mudi, pa česna nimamo časa rezati.
Drugače pa paradižnik vsebuje tudi številne organske kisline, ki vzpodbujajo tek, aktivirajo prebavne procese in preprečujejo škodljivo delovanje bakterij. Je poleg tega tudi zelo nizkokaloričen, in primeren za razne diete.
Dober tek!