Moja kuhinja:

Paradižnikova solata z indijskimi oreščki in baziliko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 paradižniki
  • 4 žlice vinskega kisa
  • 4 žlice česnovega olja
  • 40 g indijskih oreščkov
  • malo sveže bazilike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2304

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 730

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

Paradižnike narežemo na manjše koščke. Indisjke oreščke prav tako malce narežemo, da dobimo malce večje in malce manjše koščke. Vsemu skupaj dodamo še preostale sestavine in dobro premešamo.

Česnovo olje pripravimo tako, da česen narežemo in namočimo v sončnično olje. Tam ga pustimo kakšen dan, nato pa česen odcedimo, da je olje čisto. Takšno olje nato lahko uporabljamo pri jedi kot nadomestilo česna, kadar se nam mudi, pa česna nimamo časa rezati.

Drugače pa paradižnik vsebuje tudi številne organske kisline, ki vzpodbujajo tek, aktivirajo prebavne procese in preprečujejo škodljivo delovanje bakterij. Je poleg tega tudi zelo nizkokaloričen, in primeren za razne diete.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev