PIŠČANČJA SOLATA EKSOTIKA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Zlatka Hozjan
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 kos piščančja prsa
- 1 čajna žlica soli
- 2 kos korenčka
- 100 g zelenega grozdja
- 1 kos papaje
- 2 dag sira Edamca
- 5 jedilna žlica majoneze
- 2 jedilna žlica curry v prahu
- 1 kos ananasa
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2242 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 770 |
Navodila za pripravo
Meso operemo in osušimo. V loncu zavremo osoljeno vodo in vanjo potopimo piščančje prsi. Kuhamo jih približno 15 minut. Kuhano meso odcedimo, ohladimo in razrežemo na 3 cm velike kocke. Papajo operemo in olupimo. Razpolovimo jo, odstranimo semena ter razrežemo na poljubno velike kocke. Operemo grozdje in jagode. Večje jagode razrežemo na kocke. Ananas z ostrimo nožem obrežemo tako, da nam ostane le rumeno sočno meso. Narežemo ga najprej na četrtine, odstranimo trdo sredico in nato narežemo na trikotnike. V večji skledi zmešamo papajo, piščančje meso, ananas, grozdje.
V skledici zmešamo majonezo in curry. Mešanico majoneze in curryja stresemo v skledo s piščancem in sadjem ter z žlico ali roko dobro premešamo, da se enakomerno razporedi po sestavinah. Solato postavimo v hladilnik za 1 uro, da se dobro
Solato vzamemo iz hladilnika in jo enakomerno razporedimo.
Dekoriramo po želji in okusu.