Vložena mešana solata
brez glutena
vegetarianska jed
veganska jed
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anica Turk
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
sestavine
- 2 kg paradižnika
- 2 kg paprike
- 1.5 kg zrnatega fižola
- 10 kos čebul
- 1 kos (glava) česna
- 2 jedilna žlica sladkorja
- malo popra in soli
- 2 dcl kisa za vlaganje
- 3 dcl olja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 19981 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1016 |
Navodila za pripravo
Fižol čez noč namočimo in nato skuhamo. Vso ostalo zelenjavo sesekljamo oz. narežemo na kocke. Paradižnik po želji namočimo v vrelo vodo in olupimo. Na olju prepražimo čebulo in dodamo česen, papriko in paradižnik. Nahitro popražimo, začinimo, prilijemo olje in kis ter zavremo. Na koncu vmešamo še fižol in nalijemo v ogrete kozarce (v pečici, na 100 stopinj). Zapremo z razkuženimi pokrovčki in zavijemo v odejo. Pustimo nekaj dni, da se ohladijo.
Dober tek!