Vloženi feferoni ( pekoči in nepekoči )
brez glutena
vegetarianska jed
veganska jed
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: solata
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 3
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 žličko soli
- 1 l vode
- 1/2 litra kisa za vlaganje
- feferoni ( pekoči, nepekoči )
- ( po želji začimbe; lovor ali česen )
- 2 žlički sladkorja
- poper v zrnih
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 55607 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1278 |
Navodila za pripravo
Feferone očistimo in operemo. Kis, vodo, sol, sladkor in poper zmešamo in pustimo stati nekaj ur.
Kozarce za vlaganje prej temeljito očistimo in stereliziramo, napolnimo jih s feferoni, zalijemo z mešanico in zapremo. Kuhamo v večjem loncu z vodo, v katerega na krpo naložimo kozarce. Ko voda zavre, kuhamo še 2 minuti. Vzamemo iz lonca, zavijemo v prt in ohladimo.
Najbolje jih je pustiti čez noč na sobni temperaturi, zjutraj pa ohlajene zložimo v hladilnik.
Chefov nasvet:
Feferone poljubno izberete, po vašem okusu.
Sama nepekoče feferone nadevam v kozarce ločene od pekočih.
Izberite najboljši način in uživajte v okusih!
Pa dober tek!