Moja kuhinja:

Zelena solata



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: solata

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 ščepec soli
  • 2 jedilna žlica bučnega olja
  • 1 jedilna žlica kisa
  • 1 skodelica kuhanega fižola
  • 1 jedilna žlica bazilike
  • 2 skodelica zelene solate

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2282

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 593

Navodila za pripravo

Solato natrgamo na manjše dele, jo očistimo in operemo. Ko je oprana v posodo damo solato, nanjo fižol, po vrhu pa natrgamo baziliko. Vse skupaj solimo in zabelimo s kisom in oljem.

Poznamo več vrst bazilik. Izbrala sem rdečo baziliko. Bazilika je dobra v solatah, ter pomaga pri prebavi težke hrane. Svežo baziliko dodajamo hrani na koncu. Če se je razdišala, to pomeni, da je izgubila veliko pomembnih sestavin.

Bazilike ne režemo, ampak jo trgamo, saj v primeru da jo režemo hittro postane rjava.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev