Brezmesna enolončnica s fižolom in testeninami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malce paradižnikovega koncentrata
- ščepec paprike v prahu
- 1-2 žlici smetane za kuhanje
- 1,5 litra jušne osnove
- 1-2 lovorjeva lista
- 4 krompirji
- 4 pesti svedrčkov-testenin
- 1 konzerva rdečega fižola
- ščepec soli, popra, majarona in peteršilja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2776 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 843 |
Navodila za pripravo
Na manjše kocke narežemo čebulo. Krompir olupimo, operemo in ga prav tako narežemo na manjše koščke. Čebulo na olju popražimo da postane zlato rjava nato ji dodamo krompir. Vse skupaj malce popražimo in dodamo jušno osnovo. Juhi dodamo peteršilj, poper, majaron, sol, muškatni orešček in jo pustimo da zavre. Ko zavre vročino zmanjšamo na manjšo ( recimo 2/9 ) in kuhamo dobre pol ure.
Po tem času dodamo testenine ter nadaljujemo s kuhanjem še deset minut. Nato dodamo še fižol, lovorjev list, paradižnikov koncentrat in smetano za kuhanje ter kuhamo še nadaljnih 5-10 minut.
K tej jedi lahko postrežemo kruh in kislo smetano ki si jo vsak po želji lahko doda v svoj krožnik.
Dober tek!