Moja kuhinja:

Gobova omaka pozimi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: lahek

Količina: 6

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Sestavine

  • 3 kos jurčkov
  • 1 kos čebule
  • 1 kos strok česna
  • 1 čajna žlica žafranike
  • 4 pest testenin
  • 2 čajna žlica origano
  • 1 jedilna žlica olja
  • - sol
  • 1 čajna žlica gustina za omake
  • 1 skodelica mleka ali smetane
  • 1 čajna žlica rožmarin

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2975

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 455

Navodila za pripravo

Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen, žafraniko, origano, rožmarin in gobe, ter pražimo še nekaj časa. Zalijemo z vodo, ter mešanico gustina in vode, ter zavremo. Tik preden ponudimo zalijemo še z mlekom ali smetano za bolj kremast okus, segrejemo, vendar en smemo preveč vreti, da se ne sesiri.
V drugi posodi v vrelo osoljeno vodo damo testenine in jih skuhamo.
Omako lahko prelijemo preko testenin ali pa testenine in omako zmeša in ponudimo.

gobe




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev