Gratinirani špageti in široki rezanci
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebulo
- 1 jajce
- malo soli
- malo olja
- 2 stroka česena
- 500 g mletega mesa
- malo masla za pečenje
- 1 kislo smetano
- 200 g širokih rezancev
- 3 žlice paradižnikove omake
- 50 g špagetov ali širokih rezancev
- 1/2 dl belega in rdečega vina skupaj
- malo bazilike, origana, rožmarina
- 1 fant za špagete
- nekaj koščkov sira
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 4412 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 403 |
Navodila za pripravo
Na vročem olju prepražimo čebulo in meso. Pražimo 15 minut, dodamo začimbe, solimo, nasekljamo česen in ga stresemo k omaki. Zalijemo z belim in rdečim vinom in paradižnikovim sokom in damo na večjo temperaturo, da 2 - 3 minuti omaka vre.
Potem dodamo še polovico fanta za špagete, ki ga zmešamo z malo vode in prilijemo k mesu.
Medtem smo v posebni ponvi že skuhali poljubne testenine, ki smo jih pred tem tudi solili.
Kuhane testenine precedimo in na prvo plast naložimo špagete ali široke rezance; (meni so ostali špageti, zato sem jih dodala na dno pomaščene posode za pečenje ). Potem čeznje prelijemo mesno omako, spet obložimo s testeninami in mesom. Postopek še enkrat ponovimo, nazadnje pa po vrhu prelijemo s kislo smetano in stepenim jajcem, ki smo jih skupaj zmešali v manjši skledici.
Naložimo še nekaj rezin sira in pečemo v pečici na 200 stopinj celzija 200 minut.
Testenine nadevamo na krožnike in jih okrasimo s svežim rožmarinom in baziliko in takoj ponudimo.
Pa dober tek!