Moja kuhinja:

Krpice z žajbljevim prelivom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • maslo
  • sir
  • sol
  • 1 jajce na osebo
  • 100 g moke na osebo
  • žajbljevi listi

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1690

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 485

Navodila za pripravo

Iz moke in jajca zamesimo gladko testo, malo ga tudi solimo. Mesimo vsaj 5 minut. Zavijemo ga v folijo in naj počiva vsaj 1 uro. Testo razvaljamo, razrežemo na kvadratke in jih skuhamo v vrelem kropu, tako da so mehki. To traja cca 10 minut. Raztopimo maslo, dodamo narezan žajbelj in ga nežno pražimo 2 minuti. Prelijemo odcejene krpice in takoj postrežemo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev