Lazanja
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Dagmar Čehovin
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- oljčno olje
- 4 dcl mleka
- sol in poper
- 1 žlica gorčice
- 500 g testenin za lazanjo
- 1,2 kg mletega govejega mesa
- 3 čebule
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlica moke
- 1 žlica masla
- 200 g naribanega parmezana
- muškat ni orešček
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 1688 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 313 |
Navodila za pripravo
V kozici stopimo maslo in dodamo žlico moke, prepražimo, da se moka razpusti. Zalijemo z mlekom in s šibo mešamo, da ne nastanejo grudice. Solimo in dodamo muškatni orešček. Kuhamo 20 minut. V drugi kozici prepražimo na oljčnem olju tri nasekljane čebule, dodamo mleto meso in pražimo 30 minut, ter prilivamo vodo. Solimo in popramo, dodamo dišavnice po želji. Praženemu mesu dodamo gorčico in paradižnikovo mezgo, dolijemo vode, da je masa podobna omaki za testenine. V slanem kropu skuhamo lazanje 3 minute. Lazanje polagamo na z oljem premazan pekač , potresemo z mesom, polijemo z bešamelom in potresemo s parmezanom. Ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na koncu polijemo z bešamelom in potrsemo s parmezanom. Pečemo v pečici pri 200 stopinjah 40 minut.