Moja kuhinja:

Lazanja



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • oljčno olje
  • 4 dcl mleka
  • sol in poper
  • 1 žlica gorčice
  • 500 g testenin za lazanjo
  • 1,2 kg mletega govejega mesa
  • 3 čebule
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica masla
  • 200 g naribanega parmezana
  • muškat ni orešček

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1446

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 282

Navodila za pripravo

V kozici stopimo maslo in dodamo žlico moke, prepražimo, da se moka razpusti. Zalijemo z mlekom in s šibo mešamo, da ne nastanejo grudice. Solimo in dodamo muškatni orešček. Kuhamo 20 minut. V drugi kozici prepražimo na oljčnem olju tri nasekljane čebule, dodamo mleto meso in pražimo 30 minut, ter prilivamo vodo. Solimo in popramo, dodamo dišavnice po želji. Praženemu mesu dodamo gorčico in paradižnikovo mezgo, dolijemo vode, da je masa podobna omaki za testenine. V slanem kropu skuhamo lazanje 3 minute. Lazanje polagamo na z oljem premazan pekač , potresemo z mesom, polijemo z bešamelom in potresemo s parmezanom. Ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na koncu polijemo z bešamelom in potrsemo s parmezanom. Pečemo v pečici pri 200 stopinjah 40 minut.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev