Moja kuhinja:

LAZANJA ALA GIUSY* VIVA LA SICILIJA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 parmezan Reggiano
  • 1 Siciljanski bolonjeze
  • 1-2 sfolija - testeninski lističi sveže lazanje
  • 1 velik bechamel

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3088

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1012

Navodila za pripravo

Recept je za 4 lazanje za 2osebi (kot na sliki) ali za 1 velik pekač.
Najprej skuhamo omako bolonjeze. Pravi Siciljanski bolonjeze je s korenčkom, pelati, zeleno in čebulo. Točen recept omake bo v naslednjem receptu.

Priprava lazanje:
Predlagam, da kupite sveže lističe za lazanjo (jaz jih kupim v Italiji). Če pa ni časa iti čez mejo pa lahko kupite tudi trde lističe, ki jih ni potrebno kuhat. Na dno damo malo bechamela in nato testeninski listič, nato bolonjeze in spet bechamel ter sveže nariban parmezan in tako nadaljujemo, da pridemo do vrha posodice ali pekača. Na koncu naj bo testeninski listič popolnoma prekrit z omako in bechamelom in velik sloj parmezana. Pečemo na 250stopinj celzija cca. 30minut. Med peko preverjamo, da ne bo zgornja plast zažgana in reguliramo stopinje.

Ta lazanja je bila prva lazanja, ki mi je bila všeč. Grazie Giusy:) Če želite resnično pravo Siciljansko lazanjo je pomembno, da se držite navodil za omako bolonjeze, ki bo v naslednjem receptu.

UNA BUONA APPETIT*





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev