LAZANJA ALA GIUSY* VIVA LA SICILIJA
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 parmezan Reggiano
- 1 Siciljanski bolonjeze
- 1-2 sfolija - testeninski lističi sveže lazanje
- 1 velik bechamel
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3088 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1012 |
Navodila za pripravo
Recept je za 4 lazanje za 2osebi (kot na sliki) ali za 1 velik pekač.
Najprej skuhamo omako bolonjeze. Pravi Siciljanski bolonjeze je s korenčkom, pelati, zeleno in čebulo. Točen recept omake bo v naslednjem receptu.
Priprava lazanje:
Predlagam, da kupite sveže lističe za lazanjo (jaz jih kupim v Italiji). Če pa ni časa iti čez mejo pa lahko kupite tudi trde lističe, ki jih ni potrebno kuhat. Na dno damo malo bechamela in nato testeninski listič, nato bolonjeze in spet bechamel ter sveže nariban parmezan in tako nadaljujemo, da pridemo do vrha posodice ali pekača. Na koncu naj bo testeninski listič popolnoma prekrit z omako in bechamelom in velik sloj parmezana. Pečemo na 250stopinj celzija cca. 30minut. Med peko preverjamo, da ne bo zgornja plast zažgana in reguliramo stopinje.
Ta lazanja je bila prva lazanja, ki mi je bila všeč. Grazie Giusy:) Če želite resnično pravo Siciljansko lazanjo je pomembno, da se držite navodil za omako bolonjeze, ki bo v naslednjem receptu.
UNA BUONA APPETIT*