Makarončki z medaljončki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 korenčka
- malo rdeče paprike
- malo olja
- vejica peteršilja
- 50 dag teletine
- 1 žlica gorčice
- malo soli, majerona, bazilike, origana
- 5 žlic vina in malo vode za zalivanje
- 1 žlička mezge
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2168 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 831 |
Navodila za pripravo
Meso premažemo z gorčico, dodamo korenček in papriko in na hitro popečemo iz obeh strani. Začinimo in podušimo do mehkega, vmes zalijemo z mezgo, vodo in vinom.
Medtem v slanem kropu skuhamo še makarončke.
Ko so makaroni kuhani, jih precedimo, nadevamo na servirni krožnik in jih ponudimo skupaj z medaljončki in omako.
Pa slasten dober tek!