Mesni ravioli
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 50 g slanina
- 400 g piščančja prsa
- 4 kos jajca
- - olivno olje
- 1 kos čebula
- 1 čajna žlica sol
- 2 jedilna žlica kisla smetana
- 400 g moka
- 1 kos korenja
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4271 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 826 |
Navodila za pripravo
V posodo presejemo moko, dodamo jajca, sol in žlico olja ter zamesimo testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik. V multipraktiku zmiksamo piščančje meso, 2 žlici olja, korenje, čebulo, sol, poper, česen v prahu in 2 žlici kisle smetane. Testo na tanko razvaljamo in izrežemo kroge. Kroge položimo na stiskalnico za raviole. Na vsakeg položimo žličko nadeva in jih prepognemo ter stisnemo. Kuhamo v slanem kropu dokler ne priplavajo na površino. Postrežemo s sveže naribanim parmezanom.