Narastek iz testenin
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 6
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
sestavine
- 40 g masla
- 500 g kisle smetane
- 300-400 g kuhane šunke
- 300 g ovčjega sira (camembert ali mozzarela)
- 3 kos sesekljane čebule
- 2 kos papriki
- 5 kos korenčkov (300g)
- 5 kos paradižnikov (900g)
- 250 ml (zelenjavne) jušne osnove
- 250 ml mleka
- 3 jedilna žlica jedilnega škroba
- sol, jedilna žlica poper, mleti česen
- malo sesekljanih svežih zelišč
- 400 g makaronov
- 200 g naribane gaude
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 13794 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 950 |
Navodila za pripravo
Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.
Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.
Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)
Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.
Navodila za pripravo
Narastek iz testenin
Sestavine: 400g makaronov, 40g masla, 3 sesekljane čebule, 2 papriki, 5 korenčkov (300g), 5 paradižnikov (900g), 250ml zelenjavne osnove, 500g kisle smetane, 250ml mleka, 3 žlice jedilnega škroba, sol, poper, mleti česen, sesekljana sveža zelišča, 300-400g kuhane šunke, 300g ovčjega sira (jaz sem uporabila camembert in mozzarelo), 200g naribane gaude
Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.
Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.
Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)
Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.
Navodila za pripravo
Narastek iz testenin
Sestavine: 400g makaronov, 40g masla, 3 sesekljane čebule, 2 papriki, 5 korenčkov (300g), 5 paradižnikov (900g), 250ml zelenjavne osnove, 500g kisle smetane, 250ml mleka, 3 žlice jedilnega škroba, sol, poper, mleti česen, sesekljana sveža zelišča, 300-400g kuhane šunke, 300g ovčjega sira (jaz sem uporabila camembert in mozzarelo), 200g naribane gaude
Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.
Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.
Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)
Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.
Navodila za pripravo
Narastek iz testenin
Sestavine: 400g makaronov, 40g masla, 3 sesekljane čebule, 2 papriki, 5 korenčkov (300g), 5 paradižnikov (900g), 250ml zelenjavne osnove, 500g kisle smetane, 250ml mleka, 3 žlice jedilnega škroba, sol, poper, mleti česen, sesekljana sveža zelišča, 300-400g kuhane šunke, 300g ovčjega sira (jaz sem uporabila camembert in mozzarelo), 200g naribane gaude
Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.
Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.
Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)
Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.