Moja kuhinja:

Narastek iz testenin


Narastek iz testenin
Narastek iz testenin
Narastek iz testenin
Narastek iz testenin

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 6

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



sestavine

  • 40 g masla
  • 500 g kisle smetane
  • 300-400 g kuhane šunke
  • 300 g ovčjega sira (camembert ali mozzarela)
  • 3 kos sesekljane čebule
  • 2 kos papriki
  • 5 kos korenčkov (300g)
  • 5 kos paradižnikov (900g)
  • 250 ml (zelenjavne) jušne osnove
  • 250 ml mleka
  • 3 jedilna žlica jedilnega škroba
  • sol, jedilna žlica poper, mleti česen
  • malo sesekljanih svežih zelišč
  • 400 g makaronov
  • 200 g naribane gaude

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 13794

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 950

Navodila za pripravo

Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.

Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.

Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)

Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.

Navodila za pripravo

Narastek iz testenin

Sestavine: 400g makaronov, 40g masla, 3 sesekljane čebule, 2 papriki, 5 korenčkov (300g), 5 paradižnikov (900g), 250ml zelenjavne osnove, 500g kisle smetane, 250ml mleka, 3 žlice jedilnega škroba, sol, poper, mleti česen, sesekljana sveža zelišča, 300-400g kuhane šunke, 300g ovčjega sira (jaz sem uporabila camembert in mozzarelo), 200g naribane gaude

Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.

Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.

Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)

Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.

Navodila za pripravo

Narastek iz testenin

Sestavine: 400g makaronov, 40g masla, 3 sesekljane čebule, 2 papriki, 5 korenčkov (300g), 5 paradižnikov (900g), 250ml zelenjavne osnove, 500g kisle smetane, 250ml mleka, 3 žlice jedilnega škroba, sol, poper, mleti česen, sesekljana sveža zelišča, 300-400g kuhane šunke, 300g ovčjega sira (jaz sem uporabila camembert in mozzarelo), 200g naribane gaude

Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.

Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.

Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)

Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.

Navodila za pripravo

Narastek iz testenin

Sestavine: 400g makaronov, 40g masla, 3 sesekljane čebule, 2 papriki, 5 korenčkov (300g), 5 paradižnikov (900g), 250ml zelenjavne osnove, 500g kisle smetane, 250ml mleka, 3 žlice jedilnega škroba, sol, poper, mleti česen, sesekljana sveža zelišča, 300-400g kuhane šunke, 300g ovčjega sira (jaz sem uporabila camembert in mozzarelo), 200g naribane gaude

Makarone skuhamo v slanem kropu al dente in odcedimo. Sesekljamo čebulo, papriko narežemo na kocke, korenček naribamo na lističe. Na maslu prepražimo čebulo in dodamo papriko in korenček. Prepražimo in dolijemo zelenjavno osnovo. Kislo smetano zmešamo z mlekom, začimbami in škrobom. Zakuhamo v omako in prevremo, da se zgosti. Ovčji sir in šunko narežemo na manjše kocke, jaz sem šunko kar debelejše naribala. Paradižnik pomočimo v vrelo vodo in olupimo. Narežemo na kockice.

Makarone zmešamo s sirom, šunko in paradižnikom. Tretjino posujemo po pekaču. Prelijemo s polovico zelenjavne omake, ponovno posujemo s tretjino makaronov, drugo polovico zelenjavne omake in preostanek makaronov. Po vrhu posujemo z ribano gaudo in spečemo v pečici (vsaj pol ure na 190 stopinj), da se zlato zapeče. Omako in makarone lahko tudi zmešamo skupaj in vse stresemo direktno v pekač.

Ko vzamemo iz pečice, naj malo počiva, da lahko odrežemo lep košček, neučakani lahko kar z zajemalko servirajo ;)

Uporabimo lahko kakršnokoli meso (kuhanega, pečenega, prepraženega) in zelenjavo - priprava je podobna lazanji, zelo enostavno in okusno kosilo.

testenine , narastek , Katja Turk




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev