Moja kuhinja:

Pečeni špageti v pečici



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: lahek

Količina: 8

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 400 g poljubnih špagetov
  • malo soli
  • malo olja za pečenje
  • 500 g mletega mesa
  • 2 lovorjeva lista
  • malo bazilike, rožmarina, majerona
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 1 dl belega vina
  • nekaj žličk paradižnikove omake ( po okusu )
  • 1 kislo smetano
  • 2 jajci
  • malo smetane za kuhanje
  • malo masla za pekač
  • 1 kos poljubnega sira
  • malo svežega peteršilja za okras
  • 1 vrečko knor fix-a za špagete

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 10077

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 540

Navodila za pripravo

Čebulo drobno nasekljamo in jo prepražimo na olju, toliko časa, da se zmehča. Pred tem jo malce solimo, da se prej razpusti.

Potem dodamo mleto meso, nasekljan česen in začinimo z vsemi začimbami. Meso pražimo, ko se začne sprijemati posode, ga začnemo po malem zalivati z vinom. Meso dušimo do mehkega, potem dodamo nekaj žlic paradižnikove omake.

Medtem ko se meso duši, zadnjih 10 minut pred koncem dušenja, v posebni ponvi skuhamo špagete, ki jih prej solimo.

Kuhamo jih do mehkega, oplaknemo z mrzlo vodo in precedimo.
Pekač namažemo z maslom in nanj nadevamo špagete. Potem prelijemo še mesno omako, ki smo ji malo pred koncem dodali še knor fix za špagete. Po omaki z mesom po želji še prilijemo malo paradižnikove omake, malo smetane za kuhanje. V skodelici zmešamo jajci in kislo smetano ter prelijemo čez pekač, nato pa vse skupaj potresemo še z naribanim sirom.

Pečemo v pečici okoli 25 minut, oziroma, dokler ni skorja lepo zapečena.

Pečene špagete nadevamo na krožnike, okrasimo s paradižnikovo omako in peteršiljem in ..
Ponudimo skupaj s kakšno osvežilno solato in naj vam teknejo!!

špageti , mleto meso




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev