Moja kuhinja:

Peresniki s puranovo omako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 ščepec soli
  • 1 ščepec popra
  • 3 ščepec VEGETE
  • 2 ščepec peteršilja
  • 3 jedilna žlica olja
  • 300 g perutninskega mesa- prsi
  • 1 čajna žlica ali še manj bazilike- posušene
  • 1 kos manjša čebula
  • 1 kos velik koren
  • 300 g paradižnikove mezge
  • 1 jedilna žlica poravnana moke
  • 50 ml belega vina

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2605

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 868

Navodila za pripravo

Perutnino narežemo na koščke in ji dodamo vse začimbe.
Dobro premešamo.
V ponev damo 3 žlice olja, segrejemo in ko je voče na olje damo koščke perutnine. Popražimo dokler ne lepo zarumeni, dodamo nasekljano čebulo in nasekljan koren.
Pražimo.
Ko postane skoraj suho, zalijemo z 0,5 vina, počakamo da izpari in nato zalijemo še s cca. 2 dcl vode.
Pokuhamo do suhega.
Dodamo paradižnikovo mezgo in popazimo, da se lepo prevre in nekoliko spremeni barvo iz rdeče na rjavkasto. Ko se skoraj osuši, ponovno zalijemo z vodo (tokrat nekoliko več vode).

***Če želimo omako zgostiti to storimo tako, da v kozarcu zmešamo 0,5 dl vode in 1 vilico moke, ter s to zmesjo zalijemo omako.
Dobro premešamo.

Medtem lako že damo kuhati testenine po navodilih, ki jih najdemo na embalaži.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev