Peresniki s puranovo omako
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: TINA VIDMAR
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 ščepec soli
- 1 ščepec popra
- 3 ščepec VEGETE
- 2 ščepec peteršilja
- 3 jedilna žlica olja
- 300 g perutninskega mesa- prsi
- 1 čajna žlica ali še manj bazilike- posušene
- 1 kos manjša čebula
- 1 kos velik koren
- 300 g paradižnikove mezge
- 1 jedilna žlica poravnana moke
- 50 ml belega vina
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2605 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 868 |
Navodila za pripravo
Perutnino narežemo na koščke in ji dodamo vse začimbe.
Dobro premešamo.
V ponev damo 3 žlice olja, segrejemo in ko je voče na olje damo koščke perutnine. Popražimo dokler ne lepo zarumeni, dodamo nasekljano čebulo in nasekljan koren.
Pražimo.
Ko postane skoraj suho, zalijemo z 0,5 vina, počakamo da izpari in nato zalijemo še s cca. 2 dcl vode.
Pokuhamo do suhega.
Dodamo paradižnikovo mezgo in popazimo, da se lepo prevre in nekoliko spremeni barvo iz rdeče na rjavkasto. Ko se skoraj osuši, ponovno zalijemo z vodo (tokrat nekoliko več vode).
***Če želimo omako zgostiti to storimo tako, da v kozarcu zmešamo 0,5 dl vode in 1 vilico moke, ter s to zmesjo zalijemo omako.
Dobro premešamo.
Medtem lako že damo kuhati testenine po navodilih, ki jih najdemo na embalaži.