RAVIOLI Z ČEMAŽEM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: nuša gnezda
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 300 g moke
- 1 dcl olivnega olja
- 1 pest mandljev
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec popra
- 1 jajce
- 20 listkov svežega čemža
- 350 g puste skute
- 2 žličke soli
- 1 dcl mlačne vode
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 7706 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 813 |
Navodila za pripravo
Mandlje stremo, čemaž najprej naberemo(spomnladi) nato dobro operemo in sesekljamo. V sklečko damo mandlje, čemaž, olivno olje, sol poper ter skuto in s paličnim mešalnikom dobro zmešamo.
TESTO in RAVIOLI:
Moko, jajce, ščepec soli in mlačno vodo zmešamo in zamesimo testo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga damo spat za prb 30 min. Nato ga na tanko razvaljamo na vsaj približen pravokotnik in dodajamo za pol čajne žličke skutinga namaza do polovice testa. Z drugo polovico ga pokrijemo in izrežemo kvadratke. To je vsa znanost! Raviole skuhamo prelijemo z olivnim oljem, dodamo poper in drobnjak in HAMA HAMA v usta!
Serviramo z pestom iz čemaža, olivnim oljem in sojinimi kalčki.
Majda-Vinko Bilič
zdravo, ukusno