Moja kuhinja:

RAVIOLI Z ČEMAŽEM



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g moke
  • 1 dcl olivnega olja
  • 1 pest mandljev
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra
  • 1 jajce
  • 20 listkov svežega čemža
  • 350 g puste skute
  • 2 žličke soli
  • 1 dcl mlačne vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7706

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 813

Navodila za pripravo

Mandlje stremo, čemaž najprej naberemo(spomnladi) nato dobro operemo in sesekljamo. V sklečko damo mandlje, čemaž, olivno olje, sol poper ter skuto in s paličnim mešalnikom dobro zmešamo.

TESTO in RAVIOLI:
Moko, jajce, ščepec soli in mlačno vodo zmešamo in zamesimo testo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga damo spat za prb 30 min. Nato ga na tanko razvaljamo na vsaj približen pravokotnik in dodajamo za pol čajne žličke skutinga namaza do polovice testa. Z drugo polovico ga pokrijemo in izrežemo kvadratke. To je vsa znanost! Raviole skuhamo prelijemo z olivnim oljem, dodamo poper in drobnjak in HAMA HAMA v usta!

Serviramo z pestom iz čemaža, olivnim oljem in sojinimi kalčki.



Majda-Vinko Bilič

zdravo, ukusno



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev