Široki rezanci z govejim ragujem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: tamara fortuna
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 govedina
- 1 čili
- 1 česen
- 1 poper in sol
- 1 paradižnikova mezga
- 1 korenček
- 1 dcl rdečo vino ali rose
- 1 široki rezanci
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2590 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 821 |
Navodila za pripravo
Skuhamo široke rezance in jim dodamo 1 žlico olivnega olja, da se ne zlepijo in ostanejo lepi svetleči. Premešamo jih z omako-ragujem:
Popražimo veliko čebulo, strok stisnjenega česna ter korenček narezan na male koščke ali nariban, nato dodamo paradižnikovo mezgo in koščke govejega mehkega mesa, ki ga v naprej popramo in solimo. Vse skupaj dušimo in zalivamo z vodo in z malo vina. Kuhamo dokler omaka ni skoraj popolno gladka in gosta. Lahko tudi spasiramo omako ali pa gostimo z moko. Bolj dolgo kuhamo bolj mehko je meso in bolj okusen bo ragu. Po okusu solimo in popramo. Jaz dodam še malo čilija.
Pa dober tek*