Sočni špageti s kozicami
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 100 g špagetov
- 1 polno zajemalko kozic
- 2 stroka česna
- ščep soli
- 10 žlic paradižnikove omake
- malo suhega paradižnika v olju po želji
- malo currya
- malo bazilike in rožmarina
- malo olja
- malo parmenzana
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 16785 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554 |
Navodila za pripravo
V vreli osoljeni vodi skuhamo špagete po navodilih proizvajalca, odvisno od špagetov, ki jih imate.
Medtem ko se špageti kuhajo v posebni ponvi na malo olja prepražimo nasekljan česen, na hitro, saj ne sme porjaveti.
Potem dodamo nekaj suhih paradižnikov, če jih imate pri roki, niso pa obvezni, meni pa je njihov okus všeč.
Dodamo kozice in jih pražimo dve minuti, nato prilijemo tudi paradižnikovo omako, sama sem ljubiteljica paradižnikovih omak, zato kadar delam špagete samo zase, si jo seveda privoščim več, kot sicer. Dodamo vse začimbe, solimo in kuhamo nekaj minut, da se omaka zgosti.
Medtem so se špageti skuhali, jih splaknemo z vodo in precedimo in prelijemo z omako. Po vrhu potresemo parmenzan in....
Le še dober tek!