Moja kuhinja:

Sočni špageti s kozicami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 100 g špagetov
  • 1 polno zajemalko kozic
  • 2 stroka česna
  • ščep soli
  • 10 žlic paradižnikove omake
  • malo suhega paradižnika v olju po želji
  • malo currya
  • malo bazilike in rožmarina
  • malo olja
  • malo parmenzana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 16785

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 554

Navodila za pripravo

V vreli osoljeni vodi skuhamo špagete po navodilih proizvajalca, odvisno od špagetov, ki jih imate.

Medtem ko se špageti kuhajo v posebni ponvi na malo olja prepražimo nasekljan česen, na hitro, saj ne sme porjaveti.
Potem dodamo nekaj suhih paradižnikov, če jih imate pri roki, niso pa obvezni, meni pa je njihov okus všeč.
Dodamo kozice in jih pražimo dve minuti, nato prilijemo tudi paradižnikovo omako, sama sem ljubiteljica paradižnikovih omak, zato kadar delam špagete samo zase, si jo seveda privoščim več, kot sicer. Dodamo vse začimbe, solimo in kuhamo nekaj minut, da se omaka zgosti.
Medtem so se špageti skuhali, jih splaknemo z vodo in precedimo in prelijemo z omako. Po vrhu potresemo parmenzan in....
Le še dober tek!

špageti




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev