Špageti z bolonjsko omako
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos korenje
- 2 jedilna žlica kečap
- 1 jedilna žlica gorčica
- - olje
- 400 ml paradižnikove omake
- 2 kos stroka česna
- - sol, poper
- 1 kos velika čebula
- 500 g mletega mesa
- 2 dcl jušne osnove lahko tudi iz kocke
- 500 g špagetov
- - origano
- 400 g paradižnik svež
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3311 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 756 |
Navodila za pripravo
V posodi na segretem olja prepražimo čebulo in česen. Dodamo narezano korenje in paradižnik ter pražimo 10 minut. Dodamo meso, začimbe, gorčico ter pražimo 15 minut. Dodamo paradižnikovo omako, kečap in 2 dcl jušne osnove in dobro premešamo te rna blagem ognju kuhamo še 45 minut. Kuhano omako zmešamo s špageti in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.