Testenine s pelati in piščancem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 4 stroki česna
- 1 dcl mleka
- 2 čajni žlički paprike v prahu
- ščepec soli, popra, peteršilja
- 200 ml smetane za kuhanje
- 1 žlica moke
- 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
- 500 g pelatov
- 3 piščančji zrezki
- 500 g špaget
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2466 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 761 |
Navodila za pripravo
Začnemo z mariniranjem narezanega piščanca. Dodamo mu 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata, malce soli, popra, paprike v prahu in 1 čajno žličko olja, ter vse skupaj dobro premešamo. Če imamo dovolj časa meso zakakšne pol ure položimo v hladilnik.
Vmes pristavimo vodo za kuhanje testenin. Nadaljujemo s segrevanjem olja v ponvi, v katerega nato stresemo na drobno narezan česen, ter ga malce popečemo, nato pa mu dodamo meso, ter le tega prav tako popečemo. Ko je meso pečeno, mu dodamo pelate ( pelati v kosih niso vredu, če imate pelate v kosih jih zmiksajte da dobite paradižnikov pire, drugače pa svetujem, da kupite že zmiksane pelate ). Le tem dodajte smetano za kuhanje, baziliko, preostali paradižnikov koncentrat in papriko v prahu, ter poper, sol in sladkor. Vse dobro premešajte in kuhajte na srednji temperaturi kakšnih slabih 5 minut.
V majši posodi dobro zmešajte mleko in moko ( če bi radi bolj gosto omako dodajte 2 polni žlici moke, drugače pa eno). Le-to potem počasi ob sprotnem mešanju omake prilivajte vanjo. Počakajte še da omaka zavre, da se zgosti in ste končali. Omaki dodate skuhane testenine. Zraven lahko postrežete nariban parmezan.
DOBER TEK!