Moja kuhinja:

Testenine s pelati in piščancem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 4 stroki česna
  • 1 dcl mleka
  • 2 čajni žlički paprike v prahu
  • ščepec soli, popra, peteršilja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 žlica moke
  • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
  • 500 g pelatov
  • 3 piščančji zrezki
  • 500 g špaget

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2466

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 761

Navodila za pripravo

Začnemo z mariniranjem narezanega piščanca. Dodamo mu 1 čajno žličko paradižnikovega koncentrata, malce soli, popra, paprike v prahu in 1 čajno žličko olja, ter vse skupaj dobro premešamo. Če imamo dovolj časa meso zakakšne pol ure položimo v hladilnik.
Vmes pristavimo vodo za kuhanje testenin. Nadaljujemo s segrevanjem olja v ponvi, v katerega nato stresemo na drobno narezan česen, ter ga malce popečemo, nato pa mu dodamo meso, ter le tega prav tako popečemo. Ko je meso pečeno, mu dodamo pelate ( pelati v kosih niso vredu, če imate pelate v kosih jih zmiksajte da dobite paradižnikov pire, drugače pa svetujem, da kupite že zmiksane pelate ). Le tem dodajte smetano za kuhanje, baziliko, preostali paradižnikov koncentrat in papriko v prahu, ter poper, sol in sladkor. Vse dobro premešajte in kuhajte na srednji temperaturi kakšnih slabih 5 minut.
V majši posodi dobro zmešajte mleko in moko ( če bi radi bolj gosto omako dodajte 2 polni žlici moke, drugače pa eno). Le-to potem počasi ob sprotnem mešanju omake prilivajte vanjo. Počakajte še da omaka zavre, da se zgosti in ste končali. Omaki dodate skuhane testenine. Zraven lahko postrežete nariban parmezan.

DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev