Moja kuhinja:

Testenine z jurčki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica maslo
  • 2 dcl kisle smetane
  • voda po potrebi
  • 2 jedilna žlica parmezana
  • 400 g širokih rezancev ali špagetov
  • 400 g jurčkov
  • 2 stroka česna
  • 1 šalotka
  • pol čajna žlica provansalskih zelišč
  • 4 jedilna žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 1/2 dcl sauvignona

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3284

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 786

Navodila za pripravo

Jurčke operemo in narežemo na lističe, šalotko in česen nasekljamo.
Šalotko prepražimo na oljčnem olju, da oveni, dodamo česen in jurčke. Pražimo pet minut , nato solimo in popramo po okusu. Dolijemo vino in kuhamo še 10 minut. Dodamo provansalska zelišča in kislo smetano ter maslo. Počakamo, da zavre in odstavimo. V loncu z vodo skuhamo široke rezance ali špagete. Odcedimo in preložimo na servirni krožnik. Polijemo z omako in potresemo s parmezanom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev