Testenine z jurčki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Dagmar Čehovin
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jedilna žlica maslo
- 2 dcl kisle smetane
- voda po potrebi
- 2 jedilna žlica parmezana
- 400 g širokih rezancev ali špagetov
- 400 g jurčkov
- 2 stroka česna
- 1 šalotka
- pol čajna žlica provansalskih zelišč
- 4 jedilna žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 1/2 dcl sauvignona
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3284 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 786 |
Navodila za pripravo
Jurčke operemo in narežemo na lističe, šalotko in česen nasekljamo.
Šalotko prepražimo na oljčnem olju, da oveni, dodamo česen in jurčke. Pražimo pet minut , nato solimo in popramo po okusu. Dolijemo vino in kuhamo še 10 minut. Dodamo provansalska zelišča in kislo smetano ter maslo. Počakamo, da zavre in odstavimo. V loncu z vodo skuhamo široke rezance ali špagete. Odcedimo in preložimo na servirni krožnik. Polijemo z omako in potresemo s parmezanom.