Moja kuhinja:

Testeninska terina s šampinjonovo omako



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 stroka česna
  • 250 g špagetov
  • 1 kozarec rdečega vina
  • 60 g masla
  • 300 g šampinjonov
  • 50 g pršuta
  • 150 g naribanega sira
  • 1/2 l mleka
  • 1 zelena paprika
  • nekaj peteršilja
  • sol in poper

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1343

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 417

Navodila za pripravo

Pristavimo vodo za špagete.
Stepemo jajca in 30 g masla. Pršut narežemo na drobne kocke in ga dodamo jajcem. Prav tako narežemo papriko in jo dodamo jajcem. Premešamo in dodamo sir in malo mleka. Peteršilj nasekljamo in ga dodamo. Solimo in popramo.
Čebulo drobno sesekljamo in damo v naoljeno ponev, prav tako česen. Šampinjone narežemo na krhlje in jih dodamo v ponev. Pražimo, da spustijo vodo in se rahlo zapečejo.
Kuhane špagete odcedimo in stresemo v skledo z jajci. Dobro premešamo.
Šampinjonom dodamo kozarec vina in kozarec vode. Solimo, popramo in dobro premešamo. Pustimo da prevre in se zgosti (preden zalijemo lahko dodamo žličko gustina).
Ozek podolgovat pekač namažemo z maslom in vanj stresemo mešanico s špageti. Pokrijemo z alufolijo, ki smo namazali z maslom. Dobro pritisnemo k površini špagetov. Damo v pečico in pečemo 1 uro pri 1500 C.
Narežemo na rezine in postrežemo s šampinjonovo omako.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev