Moja kuhinja:

Testo za testenine



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 300 g moke
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 9 rumenjakov ali 3-4 cela jajca

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3381

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 770

Navodila za pripravo

Moko najprej presejemo v posodo in ji dodamo sol. Nato dodamo rumenjake ( ali 2jajca z približno 2 dcl vode ) in vse skupaj zgnetemo v testo. Lahko damo v testo tudi cela jajca, vendar najbolj kvalitetno testo za testenine je prav samo iz rumenjakov.
Testo ovijemo v prozorno folijo in ga položimo v hladilnik za 30-45 minut.Ko je testo že dovolj dolgo počivalo ga vzamemo ven iz hladilnika in pomokamo delovno površino ter testo zelo na tenko razvaljamo.

Iz tega testa lahko delamo raviole, tako kot sem jih jaz, lahko pa tudi razne druge testenine.

Veselo ustvarjanje!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev