Testo za testenine
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 300 g moke
- 3 žlice olivnega olja
- 1 čajna žlica soli
- 9 rumenjakov ali 3-4 cela jajca
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3381 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 770 |
Navodila za pripravo
Moko najprej presejemo v posodo in ji dodamo sol. Nato dodamo rumenjake ( ali 2jajca z približno 2 dcl vode ) in vse skupaj zgnetemo v testo. Lahko damo v testo tudi cela jajca, vendar najbolj kvalitetno testo za testenine je prav samo iz rumenjakov.
Testo ovijemo v prozorno folijo in ga položimo v hladilnik za 30-45 minut.Ko je testo že dovolj dolgo počivalo ga vzamemo ven iz hladilnika in pomokamo delovno površino ter testo zelo na tenko razvaljamo.
Iz tega testa lahko delamo raviole, tako kot sem jih jaz, lahko pa tudi razne druge testenine.
Veselo ustvarjanje!