Zabeljeni široki rezenci z ocvirki in drobnjakom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: testenine
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo soli
- 4 kolutke ali zvitke širokih rezancev ( kot je na sliki )
- 3 žlice ocvirkove masti
- malo drobnjaka v prahu
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5659 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 850 |
Navodila za pripravo
V vreli slani vodi skuhamo testenine do mehkega. Ponavadi jih z vilico poizkusim, da preverim, če so dovolj kuhani.
Skuhane rezance precedimo in oplaknemo z mrzlo vodo, da ostanejo lepi in se ne pacajo.
V priljubljeni posodi posebej na vročem ognju zabelimo ocvirke, počakamo da malo potemnijo, potem pa z njimi prelijemo testenine.
Nadevamo jih na servirni krožnik in potresemo z drobnjakom v prahu.
Kadar te rezance pripravljam poleti, jih potresem s svežim drobnjakom, ki da krasno aromo testeninam.
Po želji lahko dodate še kakšno žličko kisle smetane, ampak so takšni že sami po sebi kar dovolj kalorični.
Postrežemo kot toplo predjed ali kot prilogo h glavni jedi.
Pa dober tek!