Moja kuhinja:

Zabeljeni široki rezenci z ocvirki in drobnjakom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: testenine

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo soli
  • 4 kolutke ali zvitke širokih rezancev ( kot je na sliki )
  • 3 žlice ocvirkove masti
  • malo drobnjaka v prahu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5659

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 850

Navodila za pripravo

V vreli slani vodi skuhamo testenine do mehkega. Ponavadi jih z vilico poizkusim, da preverim, če so dovolj kuhani.

Skuhane rezance precedimo in oplaknemo z mrzlo vodo, da ostanejo lepi in se ne pacajo.

V priljubljeni posodi posebej na vročem ognju zabelimo ocvirke, počakamo da malo potemnijo, potem pa z njimi prelijemo testenine.

Nadevamo jih na servirni krožnik in potresemo z drobnjakom v prahu.
Kadar te rezance pripravljam poleti, jih potresem s svežim drobnjakom, ki da krasno aromo testeninam.

Po želji lahko dodate še kakšno žličko kisle smetane, ampak so takšni že sami po sebi kar dovolj kalorični.

Postrežemo kot toplo predjed ali kot prilogo h glavni jedi.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev