Moja kuhinja:

Ajvar po moje brez glutena

brez glutena



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: zelenjavna jed

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: malček težji

Količina: 5

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajčevec
  • 2 trda bolj zelenjkasta paradižnika
  • 1 čebulo
  • 3 velike podolgovate rdeče paprike
  • 7 žlic olivnega olja
  • 2 žlički sladkorja
  • malo svežega peteršilja
  • malo soli po okusu
  • 5 žlic kisa za vlaganje
  • 1 zeleno papriko
  • 3 3 navadne paprike
  • 2 stroka česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3319

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 715

Poglej video

Navodila za pripravo

Najprej si pripravimo in operemo vso zelenjavo. Paprike očistimo in jih prerežemo. Rdeče paprike sem sama najprej opekla v pečici, na 200 stopinj celzija, 25 minut.
Čebulo olupimo in nasekljamo. jajčevec dobro operemo in ga narežemo. Paradižnik narežemo.
V voku zavremo vodo in vanjo potopimo vso narezano in pripravljeno zelenjavo, le za nekaj minut, da se zmehča.
Potem zelenjavo precedimo in jo damo v mikser in zmiksamo, kot je prikazano na posnetku. Ne smemo preveč zmiksati.
Vso zmiksano zelenjavo nadevamo nazaj v vok. Prilijemo oziroma dodamo 7 žlic olivnega olja, 5 žlic kisa za vlaganje, 2 žlički sladkorja in soli po vašem okusu.
Dodamo še malo seseklljanega peteršilja, 2 stroka drobno nasekljanega česna in vse skupaj kuhamo 1 uro na zmerni temperaturi, vmes pa dobro mešamo.

Navodila za pripravo

Medtem, ko se ajvar kuha, si pripravimo kozarce, ki jih steliriziramo. Morajo biti povsem čisti in suhi.

Potem vanje nadevamo še vroč ajvar. Kozarce dobro zapremo in jih čez noč pustimo na sobni temperaturi, da se ohladijo.
Zjutraj jih damo v hladilnik, da si bomo z njim lepšali dolge zimske dni.

* Tisti, ki lahko jeste gorčico, lahko dodate še 1 ali 2 žlički gorčice, morda dodate še malce paprike v prahu, seveda, če nimate težav s prehrano.

Chefov nasvet:

Ko sem kuhala ajvar zase, so me spomini popeljali v otroštvo.
Ta vonj po kisu za vlaganje mi je pričaral trenutke, ko je moja mami vsako jesen vlagala dobrote za zimo.

Takrat se mi še sanjalo ni, da bom nekoč tudi sama to počela.
In ko je v kuhinjo prišel moj sinek, je samo vprašal, kaj tako diši. Jaz pa sem se nasmehnila in mu rekla naj hrani ta vonj.
Morda tudi njemu nekega dne pričara spomine na čas, ki je sedaj.

paradižnik , paprika , čebula , ajvar




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev